Jesienna pizza

3 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

nieco inna wersja pizzy bo na cieście z mąki żytniej

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Ciasto:
    0,5 szklanki mąki pszennej
    0,5 szklanki maki żytniej
    0,5 szklanki ciepłej wody
    4 łyżki oliwy z oliwek
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli
    Nadzienie:
    15 dag szynki
    15 dag sera żółtego
    1 papryka
    1 pomidor
    kiełki brokułu (dowolna ilość)
    zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, przyprawa do pizzy
    2 łyżki ketchupu
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Pizza

Jesienna pizza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w misce i wyrabiamy ciasto. Jeśli cisto będzie za rzadkie należy dodać trochę mąki, a jeśli za gęste to odrobinę wody. Ciasto wykładamy na spód blaszki. Następnie wykładamy na ciasto kolejno rozsmarowany ketchup, szynka, zioła, papryka i pomidor pokrojone w kosteczkę, kiełki, przyprawy i na końcu starty żółty ser.
    Pizzę pieczemy ok. 30 min. w temp. 180*C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Notka redakcyjna

Wypróbuj też ten przepis na ciasto na pizzę

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować