Jesienna patelnia

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Smaczne i sycące danie idealne na jesienne chłody. Potrawa pełna jesiennych przysmaków.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Podwójny filet z kurczaka
    100 g kaszy bulgur
    1 mała cukinia
    1 czerwona papryka
    1 żółta papryka
    Pół małej dyni
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    Pół papryczki chilli
    Sól
    Pieprz
    Oregano
    Ostra papryka
    Szczypior
    Olej do smażenia

Jesienna patelnia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotować w osolonej wodzie, odsączyć.
  • 2. Kurczaka oraz warzywa pokroić w kostkę.
  • 3. Na patelni na rozgrzanym oleju podsmażyć mięso. Oprószyć solą, pieprzem, oregano i papryką.
  • 4. Dodać cebulę, czosnek oraz drobno posiekaną papryczkę chilli. Po chwili dodać paprykę oraz dynię. Podlać odrobinkę wodą i dusić do miękkości warzyw.
  • 5. Dodać cukinię i dusić jeszcze 5 minut.
    Na koniec wymieszać z kaszą i ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 6. Danie podawać na ciepło posypane szczypiorkiem.

Komentarze

Podobne przepisy