JEDNOGARNKOWY WEGETARIAŃSKI GARNIEC SEROWY

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Ulubione jedzonko mojej córci ze względu na obecność brokuła i brak mięsa

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron świderki: 200 gramów
    - brokuł: 1 sztuka
    - pieczarki: 150 gramów
    - cebula: 1 sztuka
    - por - biała część: 0.5 sztuki
    - serek topiony śmietankowy: 100 gramów
    - oregano: 1 łyżeczka
    - gałka muszkatołowa: 1 szczypta
    - sól, pieprz do smaku: 1 łyżeczka
    - woda: 500 mililitrów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Jednogarnkowy wegetariański garniec serowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • JEDNOGARNOWY WEGETARIAŃSKI GARNIEC SEROWY 1. Brokuła dzielimy na różyczki i krótko obgotowujemy. Cebulę i pora drobno kroimy i podsmażamy na tłuszczu. Dodajemy grubo pokrojone pieczarki i krótko dusimy. Całość przekładamy do garnka, dodajemy pokrojony w kostkę serek topiony, wsypujemy makaron, wlewamy wodę, doprawiamy solą, pieprzem, oregano i gałką. Gotujemy ok. 10 minut. Do całości dodajemy brokuła i delikatnie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować