Jednogarnkowe pulpeciki cielęce z kaszą jaglaną

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 25 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Danie dla zabieganych. Jego przygotowanie trwa niecałe pół godziny. W dodatku robi się je w jednym garnku :) Pulpeciki są bardzo delikatne, a gotowana z nimi kasza nabiera pysznego smaku :)

  • 25 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g mielonej cielęciny
    1 małe jajko
    pół kajzerki
    sól
    2 szklanki wody
    100 g kaszy jaglanej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety

Jednogarnkowe pulpeciki cielęce z kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wyłożyć mieloną cielęcinę, dodać całe jajko,namoczoną w wodzie i odciśniętą bułkę, sól, wyrobić jednolita masę mięsną. Formować nieduże pulpeciki.
  • 2. Do szerokiego garnka wlać wodę, posolić, doprowadzić do wrzenia. Na gotującą się wodę rzucać pulpeciki, wsypać kaszę, delikatnie wymieszać łyżką po dnie garnka. Gotować pod przykryciem ok. 16-18 minut.

Porady

Zamiast cielęciny można użyć innego mielonego mięsa

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cielęcina Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować