Jęczmienna kasza z sosem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem rencistką. Gotuję dla męża i trójki dzieci. Danie wymyśliłam sama.

Składniki:

  • ● 2 szkl. kaszy jęczmiennej
    ● 30 dag mięsa wieprzowego
    ● 2 cebule
    ● przyprawa uniwersalna
    ● kostka rosołowa
    ● mały koncentrat pomidorowy
    ● 3 łyżki mąki
    ● maggi
    ● pieprz
    ● sól
    ● tłuszcz do smażenia

Jęczmienna kasza z sosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy w 1 litrze
    osolonej wody. Cebule kroimy
    w kostkę. Mięso kroimy
    w niewielkie kawałki i smażymy
    na rozgrzanym na patelni
    tłuszczu, aż lekko się
    zrumieni.
  • 2. Do mięsa wsypujemy cebule
    i oprószamy przyprawa uniwersalna.
    Gdy cebula się zeszkli, podlewamy
    gorącą wodą. Wkładamy
    kostkę rosołową i gotujemy
    15 minut. Dodajemy
    koncentrat pomidorowy i doprawiamy.
  • 3. Mąkę rozrabiamy z niewielką
    ilością zimnej wody.
    Wlewamy do sosu, mieszamy
    i zagotowujemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2010

Komentarze

Podobne przepisy