Jaskółki

  • wyświetlono: 6467 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 0

Danie podpatrzyłam kiedyś u siostry i od tamtej pory często je robię, bo domownikom bardzo smakuje.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Kinga Brzezińska, Mogilno
Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

● 1 kg schabu
● 4 ugotowane na twardo jajka
● 10 dag pieczarek
● cebula
● kukurydza z puszki
● tarty żółty ser

Sposób przygotowania przepisu:

Jaskółki

  • 1. Schab kroimy i rozbijamy.
    Przygotowujemy farsz: drobno
    pokrojone w kostkę pieczarki
    przesmażamy z cebulką, dodajemy
    trochę osączonej kukurydzy
    i starty żółty ser.
    Wszystko razem mieszamy.
  • Jaskółki2. Na rozbity schab kładziemy
    farsz, a następnie ćwiartkę jajka. Zawijamy, formując roladki,
    panierujemy w jajku i bułce.
    Smażymy na złoty kolor.
PP_04-2008

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadschab

Komentarze

Podobne przepisy

obiadek

Dodane przez: marysiaz

Pieczony schab w mleku

Bardzo soczysty schab z piekarnika...

schab z kurkami

Dodane przez: ilka

Schab z kurkami w sosie śmietanowym

Szybkie danie na smaczny rodzinny...

image-20fcee3

Dodane przez: xamelka1

Kotlety schabowe duszone z cebulą i jabłkami

Takie kotlety podaję z ziemniakami...

schab pieczony w kapuście kiszonej

Dodane przez: dagooshya

Schab pieczony w kapuście kiszonej

chłopskie jadło :)

image-16dyiwr

Dodane przez: monika016

Kebabowy schab z frytkami i sałatką

Pyszny, upieczony w piekarniku...

Pieczeń schabowa

Dodane przez: Joanna Kryla

Pieczeń schabowa

Delikatny pieczony schab w tradycyjnym...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE