Jaskółki

  • wyświetlono: 7562 |
  • dodany do książki kucharskiej: 8 |
  • polecenia: 0

Danie podpatrzyłam kiedyś u siostry i od tamtej pory często je robię, bo domownikom bardzo smakuje.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Kinga Brzezińska, Mogilno
Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

● 1 kg schabu
● 4 ugotowane na twardo jajka
● 10 dag pieczarek
● cebula
● kukurydza z puszki
● tarty żółty ser

Sposób przygotowania przepisu:

Jaskółki

  • 1. Schab kroimy i rozbijamy.
    Przygotowujemy farsz: drobno
    pokrojone w kostkę pieczarki
    przesmażamy z cebulką, dodajemy
    trochę osączonej kukurydzy
    i starty żółty ser.
    Wszystko razem mieszamy.
  • Jaskółki2. Na rozbity schab kładziemy
    farsz, a następnie ćwiartkę jajka. Zawijamy, formując roladki,
    panierujemy w jajku i bułce.
    Smażymy na złoty kolor.
PP_04-2008

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadschab

Komentarze

Podobne przepisy

roladki

Dodane przez: majka190382

Musztardowe roladki schabowe

Pyszne roladki schabowe z żółtym...

Aromatyczny i soczysty schab pieczony w rękawie

Dodane przez: Di bloguje

Aromatyczny i soczysty schab pieczony w rękawie

Schab to mięso, które jest mało...

image-10d94nq

Dodane przez: monika016

Kebabowy schab

Pyszny, upieczony w piekarniku...

Pieczeń drobiowo-wieprzowa

Dodane przez: RedakcjaPP

Pieczeń drobiowo-wieprzowa

Tę pieczeń często robię dla mojej...

bitki schabowe

Dodane przez: kasienka1987

bitki schabowe

świetna odmiana dla znanego kotleta...

schab z kurkami

Dodane przez: ilka

Schab z kurkami w sosie śmietanowym

Szybkie danie na smaczny rodzinny...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE