Tradycyjna sałatka jarzynowa w nowoczesnym wydaniu, z warzywami gotowanymi w parowarze, dzięki temu wszystkie cenne witaminy zostały w niej zachowane, kiełki rzodkiewki dodają jej nieco pikantnego smaku!
Sałatka jarzynowa z parowaru z kiełkami rzodkiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa -ziemniaki,marchew pietruszkę i seler skrobiemy i myjemy pod bieżącą wodą układamy w dwóch miskach parowaru dość luźno i nastawiamy parowar na 50 minut i gotujemy.
2.Studzimy gdy będą zimne kroimy w kostkę . Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo,cebulę obieramy i kroimy z wystudzonymi jajkami w kosteczkę tak samo postępujemy z ogórkami kiszonymi i jabłkiem.
3.Kukurydzę i groszek osączamy z zalewy , mieszamy wszystkie składniki w misce ,dodajemy musztardę i majonez doprawiamy do smaku solą i pieprzem mieszamy dokładnie.Chłodzimy w lodówce.Przed podaniem posypujemy dość grubo kiełkami rzodkiewki i podajemy.
Komentarze