Jarzynka z rzodkiewki

0 (0 ocen)

  • 20 min

Rzodkiewka w wersji gotowanej podawana jako dodatek obiadowy do mięsa

  • 20 min

Składniki:

  • 1 pęczek rzodkiewki
    sól
    2 łyżki masła
    1 płaska łyżka bułki tartej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Jarzynka

Jarzynka z rzodkiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiewkę wrzucić do lekko osolonej wody, gotować przez 15 minut, odcedzić.

  • 2. Na małej patelni roztopić masło, dodać bułkę tartą, lekko przyrumienić.
    Ugotowane rzodkiewki polać masłem z bułką tartą.
    Podawać do mięs.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Nowalijki Rzodkiewka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować