Jarzynka z porów

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Oboje z mężem uwielbiamy pichcić i wymyślać nowe potrawy. Ta jest wspaniałym dodatkiem do ziemniaków lub ryżu.

Składniki:

  • ● 3 pory
    ● 3 cebule
    ● 2 papryki
    ● 4 łyżki masła
    ● sól
    ● pieprz
    ● przyprawa uniwersalna

Jarzynka z porów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pory oczyszczamy, myjemy i kroimy w ok. 10-cm kawałki. Gotujemy ok. 10 minut w lekko osolonej wodzie.
  • 2. Papryki myjemy i osuszamy. Usuwamy gniazda nasienne, miąższ kroimy w kostkę. Cebule obieramy i siekamy.
  • 3. Cebulę dusimy na roztopionym maśle. Dodajemy paprykę i pory. Warzywa smażymy ok. 5 minut. Doprawiamy pieprzem i przyprawa uniwersalna.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2012

Komentarze

Podobne przepisy