Jarzynka z buraczków (na zimę)

4.5 (200 ocen)

Bardzo dobrze przechowuje się zimą. Można ją wykorzystac do obiadu.

Składniki:

  • -6 kg buraków
    -2 kg papryki
    -1,5 kg cebuli
    Zalewa:
    -0,5 l wody
    -0,5 l octu
    -2 łyżki soli
    -2 szklanki cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Jarzynka z buraczków (na zimę) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki ugotować, zetrzec na tarce o grubszych oczkach na jarzynkę. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Paprykę pokroić w nieduże cięte paseczki. Składniki zalewy zagotować. Na gorącą zalewę wrzucić cebulę oraz paprykę, podgotować. Na końcu dodac buraki, wszystko razem jeszcze raz chwilę podgotować. Wkładać do słoików gotową, gorącą jarzynkę, to nie trzeba będzie jej wekować.

Porady

1.Zamiast papryki do jarzynki można dodac startą na tarce o grubych oczkach cukinię, Również 2 kg.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Cebula Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować