Jarzynka z botwiny

0 (0 ocen)

Smaczny , zdrowy dodatek do dań drugich

Składniki:

  • 2 pęczki botwinki
    marchewka
    2 łyżki masła
    3 łyżki śmietany
    2-3 łyżki mąki
    3 łyżki koncentratu buraczanego
    pęczek koperku
    pęczek szczypiorku
    sól , pieprz

Jarzynka z botwiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Botwinę dokładnie oczyścić , wypłukać , pokroić ,marchewkę obrać , pokroić w plasterki , zalać wodą , gotować do miękkości . Do śmietany dodać mąkę, wymieszać , dolać wywaru z botwiny , całość wlać do gotującej się botwiny , dodać masło , koncentrat buraczany , sól i pieprz , na koniec posiekany koperek i szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy