Jarskie kotley z tofu (burgery)

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczne kotleciki z tofu idealnie nadają się do podawania jako burgery w bułce z sałatką, jak i jako samodzielnie do obiadu.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -300 g tofu naturalnego (wędzone również się nadaje)
    -100 g pieczarek
    -100 g szpinaku
    -1 por
    -2 ząbki czosnku
    -1 łyżeczka curry
    -1 łyżeczka chilli
    -1 łyżka mielonej kolendry
    -sól i pieprz
    -75 g podsuszonego startego chleba razowego (można zastąpić tartą bułką)
    -oliwa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Burgery

Jarskie kotley z tofu (burgery) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora drobno posiekać, podsmażyć na oliwie z wyciśniętym czosnkiem. Szpinak poddusić oddzielnie przez kilka minut z odrobiną wody.
    Tofu rozdrobnić, pieczarki posiekać albo zetrzeć na tarce. Oba składniki dodać do pora. Całość poddusić 8-10 minut do miękkości. Dodać szpinak i dusić jeszcze 2-3 minuty. Przestudzić. Zmiksować na prawie gładką masę w robocie kuchennym (ew. blenderem). Dodać chleb, zioła, przyprawy, doprawić według uznania solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać. Z masy uformować 4 kotleciki. Smażyć z obu stron na złoto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Szpinak Tofu

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować