Jarmużowy omlet

0 (0 ocen)

  • 10 min

Podany jeszcze ciepły zachwyci swym niepowtarzalnym smakiem niejednego domownika.

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki:
    - 2 duże jajka,
    - 5 łodyg jarmużu,
    - Sól, pieprz,
    - 1 cebula,
    - 1 łyżka mąki,
    - Szczypta proszku do pieczenia,
    - Masło lub olej do smażenie

Jarmużowy omlet - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jarmużowy omlet 1. Cebulę kroimy w kostkę. Z jarmużu usuwamy twarde części liścia. Pozostałe rwiemy na mniejsze kawałki. Tak przygotowane warzywa smażymy do miękkości na patelni. Doprawiamy.
    Jajka ubijamy, dokładamy mąkę oraz proszek. Dokładamy usmażone warzywa. Dokładnie mieszamy. Gotowe ciasto wylewamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy omlet z dwóch stron do zrumienienia.
  • Jarmużowy omlet 2. To doskonały pomysł na zdrowe śniadanie. Można podać go również z gulaszem lub sosem koperkowym na obiad

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy