Jarmużowa zupa z pomidorami i cieciorką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cieciorkę namoczyć w wodzie i odstawić najlepiej na dobę.
Porcję rosołową włożyć do zimnej wody i gotować na małym ogniu zbierając szumy.
2.Dodać namoczoną cieciorkę i gotować, aż znacznie zmięknie. Z liści jarmużu wydrzeć twardą łodygę, a resztę drobno pokroić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórek i pokroić.
3.Jarmuż i pomidory dodać do zupy. Gotować, wszystko do miękkości. Pomidory powinny się rozpaść. Pod koniec gotowania przyprawić zupę do smaku, ewentualnie podbić śmietanką. Wyjąć porcję rosołową, oskubać z mięsa i wrzucić do zupy. Smacznego :)
Porady
W okresie zimowym zamiast świeżych pomidorów można użyć domowego przecieru pomidorowego.
Komentarze