Jarmuż zasmażany z kabaczkiem lub z cukinia

4.5 (188 ocen)

  • 30 min

Jarmuż potraktowałam podobnie jak szpinak i dodałam uduszonego kabaczka z czosnkiem. Wspaniały dodatek do letniego obiadu, naprawdę polecam i nie żałujcie czosnku.

  • 30 min

Składniki:

  • 3 porcje:

    około 6-7 liści jarmużu

    1 młody kabaczek

    3 ząbki czosnku

    gałka muszkatołowa

    sól, pieprz

    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jarmuż zasmażany z kabaczkiem lub z cukinia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odciąć łodygi jarmużu i obgotować go ok. 5 minut w osolonej wodzie. Kabaczka pokroić w kostkę i udusić do miękkości na oleju z solą i pieprzem. Obgotowany jarmuż pokroić na mniejsze kawałki, dodać do kabaczka razem ze zmiażdżonym czosnkiem i gałką muszkatołową, dusić jeszcze około 3 minut. Można dodać łyżkę śmietany.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować