Jarmuż z jabłkami.

4.5 (153 ocen)

Co roku z wielka niecierpliwością czekam na jarmuż. Jest to jedna z najstarszych form użytkowych roślin kapustnych.

Składniki:


  • 80dag jarmużu
    2 jabłka
    2 łyżki masła
    125 ml soku jabłkowego
    1 łyżka natki pietruszki
    sól, cukier, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Jarmuż z jabłkami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jarmuż z jabłkami. 1. Jarmuż umyć ,odciąć ogonki, grube nerwy, zalać osoloną ,wrzącą wodą ,ugotować, przecedzić i zmiksować.
    Obrane jabłka zetrzeć na "łezkach", dodać razem z sokiem i masłem do jarmużu. Dusić kilka minut, dodać natkę pietruszki, doprawić do smaku i smacznego.
    Jeżeli wolimy możemy zrobić jarzynkę z zasmażką..
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować