Japońskie ciasto z jagodami goji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Lekko nasmarować pojedyncze foremki oliwą z oliwek i przetrzeć papierem. Zamoczyć jagody w miseczce z wodą na 3-5 minut i osuszyć ręcznikiem papierowym.
2.W średniej misce ubić białka na pianę. Nadal ubijać stopniowo dodając cukier (trzykrotnie). Ubijać do uzyskania sztywnej konsystencji.
3.Do białek dodać mąkę i sól. Szeroką szpachlą mieszać do polączenia się składników.
4.W misce wymieszać mleko, oliwę i 70g jagód. Dodać do białek i mieszać, aż składniki się połączą .
5.Napełnic foremki i gotować na parze przec 20 minut.
6.SOS: Mocno zaparzoną herbatę wymieszać z mlekiem i miodem. Dodać suszone płatki jaśminu.
Ciasto podawać polane sosem i udekorowane pozostałymi jagodami Goji.
Komentarze