Japońska sałatka Wakame

4.45 (187 ocen)

  • 15 min

orientalna nutka w mojej kuchni

  • 15 min

Składniki:

  • 1,5 szkl. wodorostów wakame,
    ogórek,
    sezam,
    3 łyżki sosu sojowe,
    4-5 łyżek octu ryżowego,
    2-3 łyżki cukru,
    1 łyżeczka soli
Wystaw ocenę:

4.45 (187 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Japońska sałatka wakame - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wodorosty zalać ciepłą wodą i pozostawić na 10 min(miło jest patrzeć jak w zaskakującym tempie zwiększają swoją objętość ;)) Przygotowujemy słodko-kwaśno-słony sos łącząc ze sobą wszystkie składniki: ocet ryżowy, cukier, sos sojowy, sól.
    Ogórka kroimy w cienkie paseczki, sezam prażymy.
    Wszystkie produkty mieszamy razem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować