Japońska sałatka

  • wyświetlono: 984 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 1

Sałatka zamiast sushi. Robi wrażenie i smakuje gościom.

IMG-20140326-WA0017
  • 4 porcje
  • 45min
  • Łatwy

Składniki

400 g ryżu na sushi
Sól
Cukier
6 łyżeczek octu ryżowego
1 awokado
1 świeży ogórek
1 cebula
1 puszka tuńczyka
3 łyżeczki sezamu
1 serek typu Bieluch naturalny

Sposób przygotowania przepisu:

Japońska sałatka

  • 1. Ugotować ryż wg opakowania.
  • 2. Odcedzony ryż wymieszać z 1 łyżeczką cukru, soli i 6 łyżeczkami octu ryżowego.
  • 3. Podprażyć sezam na suchej patelni. Dodać do ryżu.
    Usmażyć cebulę pokrojoną w kostkę na oleju. Dodać do ryżu.
  • 4. Awokado pokroić w kosteczkę i dodać do ryżu.
  • 5. Zetrzeć na małych oczkach ogórek i odcisnąć wodę.
    Dodać do ryżu.
  • 6. Pod koniec wymieszać serek z tuńczykiem i dodać do ryżu.
  • 7. Posolić i dodać pieprz do smaku.
    Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ryżcebulaSałatkatuńczykawokadosezamogóreksushiserekolejocet ryżowyBieluch

Komentarze

Podobne przepisy

Sałatka meksykańska`

Dodane przez: bogusia82

Sałatka meksykańska

Pyszna i szybka sałatka o lekko...

Sałatka warstwowa

Dodane przez: rasjoanna

Sałatka warstwowa

Efektowana sałatka warstwowa na...

sałatka gyros

Dodane przez: xjustynka89x

Sałatka gyros

Ulubiona sałatka mojej rodziny...

Sałatka Warstwowa

Dodane przez: aneta33

Sałatka warstwowa

pyszna sałatka warstwowa

Sałatka gyros

Dodane przez: Our cooking space

Sałatka gyros

To jedna z moich ulubionych sałatek...

Sałatka chrzanowa

Dodane przez: Cukiereczek

Sałatka chrzanowa

Sałatka ma bardzo charakterystyczny,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE