Japońska sałatka

  • wyświetlono: 783 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 1

Sałatka zamiast sushi. Robi wrażenie i smakuje gościom.

IMG-20140326-WA0017
  • 4 porcje
  • 45min
  • Łatwy

Składniki

400 g ryżu na sushi
Sól
Cukier
6 łyżeczek octu ryżowego
1 awokado
1 świeży ogórek
1 cebula
1 puszka tuńczyka
3 łyżeczki sezamu
1 serek typu Bieluch naturalny

Sposób przygotowania przepisu:

Japońska sałatka

  • 1. Ugotować ryż wg opakowania.
  • 2. Odcedzony ryż wymieszać z 1 łyżeczką cukru, soli i 6 łyżeczkami octu ryżowego.
  • 3. Podprażyć sezam na suchej patelni. Dodać do ryżu.
    Usmażyć cebulę pokrojoną w kostkę na oleju. Dodać do ryżu.
  • 4. Awokado pokroić w kosteczkę i dodać do ryżu.
  • 5. Zetrzeć na małych oczkach ogórek i odcisnąć wodę.
    Dodać do ryżu.
  • 6. Pod koniec wymieszać serek z tuńczykiem i dodać do ryżu.
  • 7. Posolić i dodać pieprz do smaku.
    Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ryżcebulaSałatkatuńczykawokadosezamogóreksushiserekolejocet ryżowyBieluch

Komentarze

Podobne przepisy

Sałatka Warstwowa

Dodane przez: aneta33

Sałatka warstwowa

pyszna sałatka warstwowa

sałatka gyros

Dodane przez: xjustynka89x

Sałatka gyros

Ulubiona sałatka mojej rodziny...

Sałatka bankietowa

Dodane przez: 2milutka

Sałatka bankietowa

Ta znakomita sałatka wpisuje się...

Sałatka gyros

Dodane przez: Our cooking space

Sałatka gyros

To jedna z moich ulubionych sałatek...

Sałatka Cobb

Dodane przez: Cukiereczek

Sałatka Cobb

Sałatka Cobb to klasyka kuchni...

Dodane przez: PolskaGotuje

Sałatka

Pyszna, świerza sałatka.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.