Biszkopt: *6 jajek, *1,5 szklanki cukru *1,5 szklanki mąki krupczatki *2łyżeczki proszku do pieczenia
*8 łyżek wody i 8 łyżek oleju wymieszane razem
Krem jogurtowy: według przepisu na opakowaniu czyli jogurt naturalny i woda
Na górę śliwki oraz galaretka niebieska (ja użyłam o smaku blue curracao)
Jak śliwka w... błękitnej lagunie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowujemy biszkopt. Cukier ubijamy z białkami. Następnie dodajemy żółtka i lekko mieszamy. Wlewamy olej z wodą. Dodajemy mąkę z proszkiem i lekko mieszamy. Wylewamy na blachę i pieczemy.
2.Przygotowujemy krem jogurtowy według przepisu podanego na opakowaniu ( czyli zawartość opakowania miksujemy z wodą i jogurtem).
3.Na wystudzony biszkopt wykładamy przygotowany wcześniej i schłodzony krem. Na krem układamy śliwki i zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki aż do całkowitego stężenia galaretki.
Komentarze