jajko z kawiorem

0 (0 ocen)

Jajko ugotowane na półtwardo z kawiorem.

Składniki:

  • 2 jajka od szczęśliwych kur, czyli z wolnego wybiegu
    2 łyżeczki kawioru (czerwony i czarny)
    bułka z ziarnami lub inne ulubione pieczywo
    masło
    koperek, szczypiorek
    pieprz kolorowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jajko z kawiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy we wrzątku około 4-5 minut, tak by żółtko w środku pozostało jeszcze lekko płynne.
  • 2. Bułkę kroimy tak by uzyskać 4 kromki. Każdą kromkę smarujemy masłem. Następnie posypujemy koperkiem i szczypiorkiem. Jajka kroimy na pół. Delikatnie ścinamy białko tak by jajko stało stabilnie na kromce. Kanapki posypujemy pieprzem. Na każdy plasterek jajka kładziemy odrobinę kawioru czerwonego i czarnego. Podawajemy od razu po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować