Jajko w kajzerce

0 (0 ocen)

  • 25 min

To smaczny i ciekawy pomysł na śniadanie.

  • 25 min

Składniki:

  • 1 jajko
    1 kajzerka
    pasterek szynki
    plasterek sera
    szczypiorek
    pieprz, sól

Jajko w kajzerce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Odkrój wierzch kajzerki i wydrąż jej środek.
    2. Ser i szynkę pokrój w paseczki i umieść w kajzerce.
    3. Następnie do środka wbij jajko i tak przygotowane piecz w piekarniku przez 15-20 minut (do ścięcia jajka) w temp. 180 stopni C.
    4. Przed podaniem posól i popieprz oraz posól pokrojonym szczypiorkiem.

Porady

Jeżeli białko nieco dłużej ścina się po pewnym czasie można zmniejszyć temperaturę do 150 stopni C, żeby bułka nie przypiekła się.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy