Jajko w galarecie

0 (0 ocen)

Propozycja na świąteczny wielkanocny stół. Pokrojona w cienkie plastry, pięknie będzie prezentowała się na stole.

Składniki:

  • 3 jajka ugotowane na twardo
    1 pętko kruchej kiełbasy
    1/2 marchewki
    2 szklanki bulionu
    4 łyżeczki żelatyny

Jajko w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bulion zagotować, odstawić z palnika i wsypać żelatynę cały czas mieszając by nie dopuścić do powstania grudek.
  • jajka 2. W aluminiowej foremce (wymiary 22cmx9cm) po środku ułożyć jajka ugotowane na twardo, po bokach pokrojoną wzdłuż kiełbasę, zaś marchewkę pomiędzy jajkiem a kiełbaską.
  • jajka w galarecie 3. Gorący bulion wlać do jajek. Odstawić, zimną galaretę włożyć do lodówki.

Porady

Bulion musi być dobrze przyprawiony.

Komentarze

Podobne przepisy