Jajko w chlebie z dodatkami

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Jajka na śniadanie są klasykiem. Jajka w chlebie stanowią smaczną alternatywę dla jajecznicy, jajek na twardo czy miękko. Poza tym przygotowane w poniższy sposób pozwalają wykorzystać resztki, które gdzieś pochowały się po lodówce ;)

  • 1 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka
    3-4 kromki chleba (w zależności od wielkości)
    2-3 łyżki kukurydzy konserwowej
    2-3 łyżki groszku konserwowego
    Pół czerwonej papryki
    Pół cebuli
    Kawałek kiełbasy
    Sól, pieprz
    Masło

Jajko w chlebie z dodatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka rozbić do miski i roztrzepać. Dodać groszek, kukurydzę, pokrojone w kostkę paprykę, cebulę i kiełbasę, doprawić do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać.
    Z chleba wydrążyć miąższ. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć na nim chleb. Chleb odwrócić na drugą stronę i chwile podsmażyć. W wydrążoną dziurę w chlebie włożyć porcję farszu, gdy jajko się zetnie, kromkę jeszcze raz, delikatnie, odwrócić i podsmażyć. Podać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy