Jajko pod pierzynką

4.5 (184 ocen)

  • 20 min

Pyszne i szybkie śniadanko

  • 20 min

Składniki:

  • -jajko 2 sztuki
    -ser żółty 2 łyżki
    -szczypiorek posiekany 2 łyżki
    -sól do smaku
    -pieprz do smaku
    -masło do wysmarowania foremek
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jajko pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -Jajka umyć ciepłą wodą.
    Oddzielić białko od żółtka, delikatnie żeby żółtko pozostało w całości.
  • 2. -Małe kokoilki wysmarować masłem, umieścić po jednym żółtku
  • 3. -Białka ubić na sztywno z szczyptą soli, dodać ser, pieprz, szczypiorek delikatnie wymieszać.
    -Ubite białka nałożyć na żółtka.
  • 4. -Zapiekać 10 minut w temperaturze 120 stopni.
    Posypać szczypiorkiem, podawać z pieczywem .
    SMACZNEGO!!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować