Jajko galaretka

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ta potrawa jest szczegulna bo pasuje do wszystkich okazi i na Wielkanoc bardzo ładnie wygląda na stole jako dekoracja i pysznie smakuje.

  • 60 min

Składniki:

  • 6 jajek surowych,gotowana pierś z kurczaka,kukurydza, natka pietruszki ,groszek,grubszy plaster szynki, papryka,żelatyna.

Jajko galaretka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajka galatetka 1. W jakach z góry zrobić otwór 5 cm i wylać zółtka i białka.Umyć je w dokładnie w środku.Natke włożyć do środka jajka wydmuszki na dno ,póżniej paprykę pokroionom w kostke,kukurydze,groszek, szynke , pierś z kurczaka.Wlać rozrobionom żelatynę np. z wywaru z piersi.Włożyć do lodówki żeby stężały ok 30 minut,Potym czasie wyjąć z lodówki i obtać ze skorupki.Udekorować na talerzyku. SMACZNEGO.

Komentarze

Podobne przepisy