Jajka zapiekane w koszyczkach z ciasta francuskiego

4.5 (198 ocen)

  • 10 min

Doskonała przekąska na ciepło.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 gotowe ciasto francuskie

    6 jajek

    2-3 plasterki szynki pokrojonej w małe paseczki

    5 dkg sera żółtego startego na grubej tarce

    koperek

    3 łyżeczki majonezu

    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Jajko Przystawki

Jajka zapiekane w koszyczkach z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajka zapiekane w koszyczkach z ciasta francuskiego 1. Ciasto francuskie podzielić na 6 kwadratów. Każdy kwadrat umieścić w formie muffinkowej, tak aby rogi ciasta wystawały na zewnątrz. Włożyć troszeczkę sera żółtego,szynki ,koperku i wbić jajko.
  • Jajka zapiekane w koszyczkach z ciasta francuskiego 2. Doprawić solą i pieprzem na końcu dać ser żółty i pół łyżeczki majonezu.
  • Jajka zapiekane w koszyczkach z ciasta francuskiego 3. Piekarnik nagrzać do 200 stopni wstawić muffiny i piec ok. 20-25 minut.
  • Jajka zapiekane w koszyczkach z ciasta francuskiego 4. Podajemy jako dodatek do obiadu lub jako ciepłą przekąskę na śniadanie lub kolację. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować