Jajka zapiekane w cieście francuskim

  • wyświetlono: 704 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Pyszna i szybka przekąska dla wielbicieli ciasta francuskiego

1dd
  • 6 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

1 arkusz ciasta francuskiego
6 jajek
12 plasterków szynki
1 cebula
1 czerwona papryka
pęczek szczypiorku
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka zapiekane w cieście francuskim

  • 1. Paprykę, cebulę i szynkę kroimy w dużą kostkę. Ciasto francuskie kroimy na 6 kwadratów, a każdy z nich zlepiamy tak by powstał "koszyczek" z wgłębieniem. Koszyczki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i do każdego z nich wkładamy pokrojoną paprykę, cebulę i szynkę. Wbijamy po jednym jajku, posypujemy solą oraz pieprzem. Koszyczki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i pieczemy około 15 minut. Po upieczeniu posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ciasto francuskie

Komentarze

Podobne przepisy

Piknikowa przekąska

Dodane przez: PolskaGotuje

Kiełbaski w cieście francuskim

Wyśmienite na przekąskę, niespodziewaną...

jajka

Dodane przez: mojapasjasmaku

Jajka zapiekane w kokilkach

Zapiekane jajka w kokilkach to...

chrupiące kajzerki

Dodane przez: Użytkownik nieaktywny

Jajka zapiekane w bułce

Jajka przygotowane w ten sposób...

kapuśniaczki w cieście francuskim

Dodane przez: PolskaGotuje

Kapuśniaczki w cieście francuskim

Podobny przepis znalazłam w Internecie,...

image-24qowrq

Dodane przez: viki2903

Jajka zapiekane w szynce parmeńskiej

Jajka zapiekane w szynce to propozycja...

parówki w cieście

Dodane przez: elka72

Parówki w cieście francuskim

Karnawał trwa,więc trwa czas zabaw...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE