Jajka z zieloną pastą (z brokułem, koperkiem i szczypiorkiem)

  • wyświetlono: 280 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Takie jajka możemy przygotować nie tylko w okresie Wielkanocy. Idealnie sprawdzą się na śniadaniu czy jako przystawka podczas domowych uroczystości. Pasta jest smaczna i wyrazista w smaku.

32
  • 4 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

4 jajka
5 różyczek brokułu średniej wielkości
½ pęczka natki pietruszki
1 łyżka świeżego koperku
1,5 łyżki majonezu
Sól
Pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka z zieloną pastą (z brokułem, koperkiem i szczypiorkiem)

  • 1. Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Obieramy ze skorupek. Każde jajko kroimy wzdłuż. Z każdej połówki wyjmujemy żółtka. Brokuł gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Do wysokiego naczynia wkładamy odcedzony brokuł, posiekany szczypiorek oraz koperek, żółtka oraz majonez. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Blendujemy na gładką masę. W miejsce po żółtku wyciskamy rękawem cukierniczym lub szprycą gotową pastę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

JajkapastaWielkanocśniadaniepasta brokułowaprzepis_miesiąca1000danie_jajeczne

Komentarze

Podobne przepisy

Śniadaniowe wrapy z pastą jajeczną

Dodane przez: Kloruś

Śniadaniowe wrapy z pastą jajeczną

Pyszne wrapy z tortilli z pastą...

jajecznica

Dodane przez: blondynkagotuje90

Jajecznica z kurkami, kiełbaską i koperkiem

Bardzo lubię wszelkie wariacje...

Jajecznica z cukiną i brokułem

Dodane przez: JOANNA 55a

Jajecznica z cukinią i brokułem

Bardzo pożywna i smaczna jajecznica.

Pasta jajeczno-krabowa i tosty z pastą jajeczno-krabową

Dodane przez: ewaeu

Pasta jajeczno-krabowa i tosty z pastą jajeczno-krabową

Pasta i tosty to oczywiście pyszne...

jajecznica

Dodane przez: blondynkagotuje90

Jajecznica z cebulką, szynką i szczypiorkiem

Szybkie i proste śniadanie.

omlet

Dodane przez: Konto nieaktywne

Omlet ze szczypiorkiem z boczkiem i serkiem...

Szybki do przygotowania i wyrazisty...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE