Jajka z zieloną pastą

  • wyświetlono: 465 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Jajka nadziewane pastą z awokado z dodatkiem czosnku i czerwonej papryki. Smaczna przekąska na święta lub domowe przyjęcie.

aicha1988
  • 40min

Składniki

na 8 połówek:
4 jajka
1 dojrzałe, miękkie awokado
połowa czerwonej papryki
1 ząbek czosnku
1 łyżka soku z cytryny
sól
świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka z zieloną pastą

  • 1. Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Następnie obrać i podzielić na połówki. Wydrążyć żółtka.
  • 2. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę i wydrążyć miąższ.
  • 3. W misce dokładnie rozgnieść miąższ z awokado (można zblendować).
  • 4. Połowę papryki pokroić w drobną kostkę, ząbek czosnku przecisnąć przez praskę.
  • 5. Do miski z awokado dodać pokruszone żółtka, paprykę, czosnek i sok z cytryny. Wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.
  • 6. Jajka nadziać farszem. Podawać z pieczywem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzuprzystawkaJajkaawokadopastaWielkanocświętaprzekąska

Komentarze

Podobne przepisy

image-0yiberu

Dodane przez: Mariola123

JAJKA KURCZAKI Z PASTĄ Z TUŃCZYKA

Dekoracyjne jajka kurczaki, pięknie...

jajka

Dodane przez: AnnaKoziel

Jajka faszerowane pastą z awokado

Bardzo pożywna pasta, bo awokado...

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

Dodane przez: Kamciss

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka.

Przepis sprawdza się na każdej...

Jajka

Dodane przez: RedakcjaPP

Jajka z pastą sardynkową

Robiłam je wiele razy. Do dekoracji...

Jajka faszerowane pastą z czerwonej fasoli

Dodane przez: magdzia44448

JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z CZERWONEJ FASOLI

Farsz, który odmieni zwykłe jajka...

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

Dodane przez: pierniczkowo

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

Jajeczna przystawka na Wielkanocny...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE