Jajka z warzywnym farszem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Jajeczka na śniadanie.

  • 20 min

Składniki:

  • jajka 5 szt
    ogórek zielony 1/2 szt
    papryka 1/2 szt
    szczypiorek 1/2 pęczka
    jogurt (gęsty)
    sól
    pieprz

Jajka z warzywnym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i przekroić na połowy. Wyjąć żółtka. Ogórek umyć, pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w kostkę razem ze żółtkami. Świeżą paprykę można zastąpić konserwową. Szczypiorek opłukać i drobno pokroić. Przygotowane składniki połączyć niewielką ilością jogurtu, doprawić do smaku i nakładać na połówki jajek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy