Jajka z szynką zapiekane w cieście francuskim

4.48 (143 ocen)

Przekąska idealna:). Szybka, smaczna i efektowna. Wystarczy arkusz ciasta francuskiego, jajka, dobrej jakości szynka i warzywa, kilka chwil i gotowe!

Składniki:

  • 1 arkusz ciasta francuskiego
    6 jajek
    12 plasterków dobrej jakości szynki
    1 papryka czerwona
    szczypiorek
    sól, pieprz, czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

4.48 (143 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jajka z szynką zapiekane w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie kroimy na 6 kwadratów. Każdy z nich zlepiamy tak by powstał "koszyczek" z wgłębieniem i podniesionymi bokami. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

  • 2. Do każdego "koszyczka" wkładamy pokrojoną paprykę, 2 plasterki szynki oraz wbijamy po 1 jajku. Posypujemy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.
  • 3. Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować