Jajka z sosem z oliwkami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

To bardzo smaczny posiłek , może być także przystawką bądź przekąską. Sos jest bardzo smaczny, doskonały do jajek, a także do wędlin.

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 jajek
    1 jogurt grecki 400 g.
    1 cebula czerwona
    15 oliwek nadziewanych
    1 łyżeczka listków tymianku
    1/2 papryki
    sól i pieprz do smaku
    Dekoracja wedle uznania[listki sałaty,cebula,tymianek,oliwki]
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Sosy

Jajka z sosem z oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Jajka gotuję na twardo, obieram , kroję na pół, układam na talerzu. Warzywa obieram, oczyszczam. Cebulę kroję w kosteczkę, oliwki w plasterki, a paprykę trę na tarce o dużych oczkach. Jogurt łączę z cebulą, oliwkami,tymiankiem, papryką, mieszam, próbuję, doprawiam solą i pieprzem. Sosem polewam jajka. Dekoruję.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Oliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować