Jajka z sosem tatarskim

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybkie i smaczne.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - jajka: 4 sztuki
    - ogorki korniszony: 5 sztuk
    - pieczarki marynowane - słoiczek (razem z marchewką): 1 opakowanie
    - majonez (mały słoiczek): 1 opakowanie
    - śmietana: 1 łyżka
    - sól i pieprz (do smaku): 6 szczypt
    - koperek- gałązka: 2 sztuki
    - pomidorek koktajlowy (do dekoracji): 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jajka z sosem tatarskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy w lekko osolonej wodzie. Po otudzeniu obieramy, przekrajamy na pół i ukladamy na talerzu.
  • 2. Pieczarki, ogorki korniszony i marchewkę odsaczamy i kroimy w drobną kostkę.
  • 3. Mieszamy majonez ze smietaną i przyprawiamy.
  • 4. Łączmy razem: pieczarki, marchewkę, ogorki, majonez ze śmietaną.
  • 5. Polewamy jajeczka sosem i dekorujemy posiekanym koperkiem i np. pomidorkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować