Jajka z sosem majonezowym z czosnkiem niedźwiedzim i szczypiorkiem

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Odświeżona propozycja tradycyjnych jajek ze szczypiorkiem i majonezem wzbogacona o aromatyczny dziki czosnek.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
    łyżka majonezu
    młody szczypiorek
    3-4 listki czosnku niedźwiedziego
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przekąski

Jajka z sosem majonezowym z czosnkiem niedźwiedzim i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane ze skorupki jajka kroimy na pół. Żółtka przekładamy do miski. Białka układamy na półmisku.

    Do żółtek dodajemy majonez, posiekany czosnek niedźwiedzi i szczypiorek, doprawiamy solą i pieprzem. Masą napełniamy połówki jajek. Jajka dodatkowo możemy posypać posiekanym szczypiorkiem i czosnkiem niedźwiedzim.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować