Jajka z pastą z makreli

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szybka, pyszna i efektowna przystawka.

  • 20 min

Składniki:

  • 7-10 jajek
    0,5 wędzonej makreli
    0,5 czerwonej papryki
    0,5 czerwonej cebuli
    0,5 pęczka pietruszki
    1 łyżka majonezu
    2 łyżeczki przecieru
    sól, pieprz

Jajka z pastą z makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo ze szczypta soli i odrobiną octu. Ostudzić i obrać ze skorupek. Przekroić wzdłuż na dwie części. Wyciągnąć z nich żółtka.
    Cebulę pokroić drobno w kosteczkę, paprykę zetrzeć na grubych oczkach, odcisnąć z soku. Pietruszkę posiekać. Wszystko razem utrzeć widelcem z rybą, majonezem i przecierem. Doprawić. Białka jajek wypełnić łyżeczką pasty i dekorować pietruszką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy