Jajka z pastą z makreli

  • wyświetlono: 540 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Szybka, pyszna i efektowna przystawka.

polcia
  • 20min

Składniki

7-10 jajek
0,5 wędzonej makreli
0,5 czerwonej papryki
0,5 czerwonej cebuli
0,5 pęczka pietruszki
1 łyżka majonezu
2 łyżeczki przecieru
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka z pastą z makreli

  • 1. Jajka ugotować na twardo ze szczypta soli i odrobiną octu. Ostudzić i obrać ze skorupek. Przekroić wzdłuż na dwie części. Wyciągnąć z nich żółtka.
    Cebulę pokroić drobno w kosteczkę, paprykę zetrzeć na grubych oczkach, odcisnąć z soku. Pietruszkę posiekać. Wszystko razem utrzeć widelcem z rybą, majonezem i przecierem. Doprawić. Białka jajek wypełnić łyżeczką pasty i dekorować pietruszką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmakiszkola_babcimama_mnie_nauczylaWielkanocJajka faszerowaneFaszerowane jajkaprzystawka z jajeknadziewane jajka

Komentarze

Podobne przepisy

image-0yiberu

Dodane przez: Mariola123

JAJKA KURCZAKI Z PASTĄ Z TUŃCZYKA

Dekoracyjne jajka kurczaki, pięknie...

image-0bgakc7

Dodane przez: megs88

Jajka z pastą marchewkowo- czosnkową

Mmmm! Niebo w gebie i przebój smaku...

jajka

Dodane przez: AnnaKoziel

Jajka faszerowane pastą z awokado

Bardzo pożywna pasta, bo awokado...

Jajka z makrelą

Dodane przez: evita0007

Jajka z makrelą

Fajna i pyszna przystawka na stól...

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

Dodane przez: Kamciss

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka.

Przepis sprawdza się na każdej...

Jajka faszerowane pastą z czerwonej fasoli

Dodane przez: magdzia44448

JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z CZERWONEJ FASOLI

Farsz, który odmieni zwykłe jajka...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE