Jajka z pastą marchewkowo- czosnkową

0 (0 ocen)

  • 15 min

Mmmm! Niebo w gebie i przebój smaku na imprezach, pod warunkiem, że goście lubią czosnek :)Jego ilość trzeba jednak dozować - 1 ząbek-wymieszać,odstawić, spróbować.Dla mnie to odkrycie kulinarne tego roku. Nie wpadłabym na to, że jajka z marchewką są takie przepyszne!Pasty wystarczy na ok 20 jaj

  • 15 min

Składniki:

  • 20 jaj ugotowanych na twardo
    3 spore marchewki
    2-3 łyżki majonezu
    sól i pieprz do smaku
    kilka ząbków czosnku (do smaku

Jajka z pastą marchewkowo- czosnkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane jajka obrać, opłukać, przekroić na pół i ułożyć na pólmisku.
    Marchewki obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach, dodać majonez, czosnek przeciśnięty przez praskę, wymieszać. Doprawić ewentualnie solą i pieprzem.
    Gotową pastę nałożyć na każde jajco.
    Do czasu spożycia, przechowywać w lodówce.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy