Jajka z pastą marchewkowo- czosnkową

  • wyświetlono: 231 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Mmmm! Niebo w gebie i przebój smaku na imprezach, pod warunkiem, że goście lubią czosnek :)Jego ilość trzeba jednak dozować - 1 ząbek-wymieszać,odstawić, spróbować.Dla mnie to odkrycie kulinarne tego roku. Nie wpadłabym na to, że jajka z marchewką są takie przepyszne!Pasty wystarczy na ok 20 jaj

65252892_10219899700428335_8818841496879890432_o
  • 15min

Składniki

20 jaj ugotowanych na twardo
3 spore marchewki
2-3 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku
kilka ząbków czosnku (do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka z pastą marchewkowo- czosnkową

  • 1. Ugotowane jajka obrać, opłukać, przekroić na pół i ułożyć na pólmisku.
    Marchewki obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach, dodać majonez, czosnek przeciśnięty przez praskę, wymieszać. Doprawić ewentualnie solą i pieprzem.
    Gotową pastę nałożyć na każde jajco.
    Do czasu spożycia, przechowywać w lodówce.
    Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilzdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakimama_mnie_nauczylaWielkanoc

Komentarze

Podobne przepisy

jajka z pastą z tuńczyka

Dodane przez: Konto nieaktywne

Jajka z pastą z tuńczyka

Jajka z doskonałą pastą z tuńczyka...

KANAPECZKI

Dodane przez: magdzia44448

KANAPECZKI Z SZYBKĄ PASTĄ MARCHEWKOWĄ

Marchewka w nieco innej odsłonie...

jajka

Dodane przez: AnnaKoziel

Jajka faszerowane pastą z awokado

Bardzo pożywna pasta, bo awokado...

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

Dodane przez: Kamciss

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka.

Przepis sprawdza się na każdej...

Jajka

Dodane przez: RedakcjaPP

Jajka z pastą sardynkową

Robiłam je wiele razy. Do dekoracji...

Jajka faszerowane pastą z czerwonej fasoli

Dodane przez: magdzia44448

JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z CZERWONEJ FASOLI

Farsz, który odmieni zwykłe jajka...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE