Jajka z pastą łososiową i "kawiorem" z wodorostów

0 (0 ocen)

  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Prosta i szybka przekąska na Wielkanocne śniadanie. Bardzo smaczne i cieszące oko danie.

  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - jajka: 5 sztuk
    - pasta łososiowa: 0.5 opakowania
    - "kawior" z wodorostów: 0.5 opakowania
    - serek kanapkowy: 1 opakowanie
    - marynowane mini ogóreczki i cebulka: 1 opakowanie
    - rzodkiewka do dekoracji: 1 sztuka
    - natka piettruszki do dekoracji: 9 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jajka z pastą łososiową i "kawiorem" z wodorostów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajka z pastą łososiową i "kawiorem" z wodorostów 1. 5 jajek myjemy i wkładamy do rondelka, zalewamy je zimną wodą, dodajemy 1 łyżeczkę soli, nastawiamy minutnik na 10 minut, doprowadzamy do wrzenia, gotujemy aż minutnik się odezwie. Zawsze wychodzą idealne jajka na twardo. Zalewamy jajka zimną wodą aby ostygły. Obieramy jajka ze skorupek i przekrawamy na połówki i układamy na specjalnym półmisku do jajek. Dekorujemy serkiem kanapkowym, pastą łososiową, robimy kleksy z "kawioru" z wodorostów. Dekorujemy "kwiatkiem" z rzodkiewki, mini cebulkami i ogóreczkami, oraz natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować