Jajka z nadzieniem w pomidorowej osłonce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie: jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż, wyjąć żółtka. Jedno żółtko zostawić do dekoracji, pozostałe zetrzeć na tarce na średnich oczkach. Starte jajka wymieszać z koperkiem, śmietaną i musztardą, doprawić solą i pieprzem do smaku. Farszem napełnić jajka, złożyć, docisnąć. Pomidory opłukać, wysuszyć, przekroić na pół, wydrążyć miąższ, pozostawiając grubsze ścianki. Do jednej połówki włożyć jajka z farszem, przykryć drugą połową docisnąć, przekroić na pół. Czynność powtórzyć do wyczerpania jajek. Ułożyć na półmisku(u mnie wyłożyłam sałatą). Pozostałe żółtko zetrzeć na tarce, posypać wierzch jajek, udekorować gałązkami świeżego koperku.
Komentarze