Jajka z makrelą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gdy dzieci były małe, nie lubiły wędzonej ryby, ale te jajka jadły z apetytem i robią to do dzisiaj.

Składniki:

  • 6-8 jajek
    makrela wędzona
    2-3 łyżeczki majonezu
    2 łyżki natki pietruszki
    mielony pieprz

Jajka z makrelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z makreli usuwamy ości, mięso dzielimy na kawałki i wkładamy do miseczki.
  • 2. Ugotowane jajka przekrawamy na pół, białka odkładamy. Żółtka dodajemy do
    makreli i rozgniatamy widelcem. Dodajemy majonez, pieprz i mieszamy, rozgniatając. Jeśli makrela jest bardzo sucha, dodajemy więcej majonezu, ale niezbyt dużo, bo masa jest smaczniejsza, gdy jest go mniej. Wrzucamy
    posiekaną natkę pietruszki, mieszamy, ewentualnie dosalamy. Nadziewamy połówki jajek, układamy na półmisku i dekorujemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2009

Komentarze

Podobne przepisy