Jajka z łososiowo-chrzanowym farszem

  • wyświetlono: 663 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Wielkanocna nowość na naszym stole

Składniki

5 jajek
łosoś wędzony 100g
chrzan ze słoiczka 3 łyżeczki
majonez 3 łyżeczki
sól, pieprz
szczypiorek

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka z łososiowo-chrzanowym farszem

  • 1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać.
    Następnie przekroić je na pół i wydrążyć żółtko do mieseczki.
    Żółtko rozdrobnić, a łososia posiekać.
    Następnie połączyć żółtko, chrzan, majonez oraz łososia. Doprawić solą i pieprzem.
    Faszerować jajka, a na wierzchu posypać drobno posiekanym szczypiorkiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

łosośw_kilka_chwilprzystawkaJajkamajonezchrzanimprezawielkanocoś na zimno

Komentarze

Podobne przepisy

Łososiaowy torcik na tostach z chrzanową pianką

Dodane przez: 2milutka

Łososiowy torcik na tostach z chrzanową pianką

Jeśli lubisz nowe połączenia smaków...

Jajka z ziemniaczanym farszem

Dodane przez: JustKuchcik

Jajka z ziemniaczanym farszem

Do tych jajek można wykorzystać...

jajka

Dodane przez: Kasja1986

Jajka z farszem pieczarkowym

Prawie tradycyjne jajka z farszem...

Jajka z farszem

Dodane przez: katarzynka455

Jajka z farszem

Smaczne na śniadanko .

roladki z szynki i sera z farszem w galarecie

Dodane przez: Martyna1991

Roladki z farszem chrzanowo-musztardowym...

Przystawka na świątecznym stole...

Jajka z farszem z brukselki

Dodane przez: JustKuchcik

Jajka z farszem z brukselki

Wielkanocne jajka z nietypowym...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE