Jajka z łososiem faszerowane kaparami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka po ugotowaniu na twardo i ostudzeniu obieramy ze skorupek. Ścinamy spód jajka- dzięki temu będą mogły stać stabilnie. Ścinamy też wierzch i za pomocą łyżeczki bardzo ostrożnie wyjmujemy żółtko. Ścięte kawałki białka i wyjęte żółtka przekładamy do rozdrabniacza, dodajemy również kapary, majonez i chili. Całość miksujemy do momentu aż powstanie gładka i jednolita masa, którą doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Powstałym farszem napełniamy jajka (najwygodniej jest to zrobić za pomocą szprycy). Faszerowane jajka owijamy cieniutkimi plasterkami wędzonego łososia, który powinien bez problemu przykleić się do jajek. Jajka przykrywamy czapeczkami z rzeżuchy, i skrapiamy odrobiną soku z cytryny.
Komentarze