Jajka z łososiem faszerowane kaparami

4.5 (165 ocen)

Wędzony łosoś znakomicie komponuje się z jajkiem ugotowanym na twardo.

Składniki:

  • 4 jajka
    1 łyżka kaparów
    1 łyżka majonezu
    1 spora szczypta chili w płatkach
    Sól i pieprz
    100g wędzonego łososia
    4 łyżeczki rzeżuchy
    Sok z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajka z łososiem faszerowane kaparami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka po ugotowaniu na twardo i ostudzeniu obieramy ze skorupek. Ścinamy spód jajka- dzięki temu będą mogły stać stabilnie. Ścinamy też wierzch i za pomocą łyżeczki bardzo ostrożnie wyjmujemy żółtko. Ścięte kawałki białka i wyjęte żółtka przekładamy do rozdrabniacza, dodajemy również kapary, majonez i chili. Całość miksujemy do momentu aż powstanie gładka i jednolita masa, którą doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Powstałym farszem napełniamy jajka (najwygodniej jest to zrobić za pomocą szprycy). Faszerowane jajka owijamy cieniutkimi plasterkami wędzonego łososia, który powinien bez problemu przykleić się do jajek. Jajka przykrywamy czapeczkami z rzeżuchy, i skrapiamy odrobiną soku z cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Kiełki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować