Jajka z groszkiem w galarecie

4.5 (182 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Prosta, smaczna i kolorowa przekąska z jajek, szynki i groszku w galarecie :)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - jajka: 4 sztuki
    - groszek konserwowy: 0.75 puszki
    - bulion drobiowy: 1 szklanka
    - Żelatyna: 1 łyżeczka
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz biały: 1 szczypta
    - natka pietruszki (do dekoracji): 1 pęczek
    - szynka (do dekoracji): 3 plastry
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jajka z groszkiem w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajka z groszkiem w galarecie 1. Jajka gotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek. Przekroić na połówki, oprószyć solą i białym pieprzem. W gorącym bulionie rozpuścić żelatynę i odstawić do ostygnięcia. Na głęboki talerz (taki jak na zupę) wyłożyć osączony z zalewy groszek konserwowy i ułożyć na nim połówki jajek. Zalać tężejącym bulionem i udekorować różyczkami wykonanymi z paseczków szynki oraz gałązkami natki pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować