Jajka z farszem z zielonego groszku

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

bardzo ładnie prezentują się na stole

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 10 jajek
    400 gram mrożonego zielonego groszku
    3 łyżki majonezu
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajka z farszem z zielonego groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo.
    Odcedzić, ostudzić i obrać ze skorupek.
    Za pomocą ostrego noża z czubkiem wyciąć zygzak dookoła górnej części jajka.
    Delikatnie wyjąć żółtko.
    Dół jajka delikatnie ściąć, żeby jajko stało.
    Groszek ugotować w osolonej wodzie do miękkości.
    Odcedzić, ostudzić i dodać do żółtek.
    Dodać majonez oraz sól do smaku.
    Zmiksować blenderem na gładką masę.
    Masę przełożyć do rękawa cukierniczego i napełnić nią jajka.
    Przykryć górą jajka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować