Jajka z farszem z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczne na świątecznym stole i na innych uroczystych spotkaniach.

  • 30 min

Składniki:

  • jajka 4 szt
    pieczarki 6-7 szt
    cebula posiekana 1 łyżka
    majeranek
    masło
    sól
    pieprz
    majonez

Jajka z farszem z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo obrać i przekroić wzdłuż na połowy. Wyjąć żółtka i rozdrobnić widelcem.
    Pieczarki obrać i drobno pokroić, przesmażyć na maśle, dodać małą szczyptę majeranku i cebulę. Lekko oprószyć solą i pieprzem. Przestudzić.
    Pieczarki połączyć odrobiną majonezu z żółtkami i doprawić do smaku.
    Przygotowanym farszem napełnić połówki jajek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy