Jajka z farszem pieczarkowym

  • wyświetlono: 1156 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Prosto i smacznie, idealnie na imprezę.

monika016

Składniki

6 jajek
1 cebula
100g pieczarek
3 łyżki majonezu
sól, pieprz
natka pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka z farszem pieczarkowym

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę, szklimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy starte na tarce pieczarki i dusimy do momentu aż woda wyparuje. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Studzimy.
  • 2. Jajka gotujemy na twardo, przekrawamy wzdłuż na pół. Wyciągamy żółtka, łączymy je z podsmażonymi pieczarkami, majonezem. Doprawiamy do smaku.
  • 3. Na białka wykładamy po czubatej łyżeczce farszu. Dekorujemy natką pietruszki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkitania_kuchniaw_kilka_chwilJajka

Komentarze

Podobne przepisy

Tosty z farszem pieczarkowym

Dodane przez: czarrna

Tosty z farszem pieczarkowym

Pomysł na śniadanie

Jajka z ziemniaczanym farszem

Dodane przez: JustKuchcik

Jajka z ziemniaczanym farszem

Do tych jajek można wykorzystać...

Jajka z farszem

Dodane przez: katarzynka455

Jajka z farszem

Smaczne na śniadanko .

Jajka z farszem z brukselki

Dodane przez: JustKuchcik

Jajka z farszem z brukselki

Wielkanocne jajka z nietypowym...

Jajka z farszem z łososia

Dodane przez: anemon

Jajka z farszem z łososia

Kremowy śmietankowy serek połączony...

Jajka z warzywnym farszem

Dodane przez: katarzynka455

Jajka z warzywnym farszem

Jajeczka na śniadanie.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE