Jajka z farszem pieczarkowym

  • wyświetlono: 96 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Prawie tradycyjne jajka z farszem pieczarkowym.

Kasja1986
  • 10 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

10 jaj ugotowanych na twardo
500 g pieczarek
łyżka masła
kilka kropli soku z cytryny
sól
kolorowy pieprz
kilka ziaren kolendry
2 łyżki majonezu
koperek

do przybrania:
rukola i pieczarki marynowane
majonez

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka z farszem pieczarkowym

  • 1. Jajka kroimy na pół, żółtka przekładamy do miski malaksera.
    Koperek drobno siekamy, części od łodyżek wsypujemy do żółtek, resztę odkładamy do dekoracji.

    Całe kapelusze pieczarek rumienimy na suchej patelni, gdy są już zrumienione, dodajemy sól, masło, roztarte ziarna kolendry i kilka kropli soku z cytryny, chwilę dusimy. Jeśli pieczarki, puszczą dużo wody nadmiar należy odparować. Uduszone pieczarki doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy do żółtek i miksujemy pulsacyjnie. Do masy pieczarkowej dodajemy majonez, mieszamy.

    Masą pieczarkową napełniamy połówki białek, smarujemy majonezem, posypujemy koperkiem i przybieramy marynowanymi pieczarkami. Układamy na listkach rukoli lub sałaty.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkiJajka

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka z farszem

Dodane przez: katarzynka455

Jajka z farszem

Smaczne na śniadanko .

Jajka z farszem z brukselki

Dodane przez: JustKuchcik

Jajka z farszem z brukselki

Wielkanocne jajka z nietypowym...

Jajka z farszem z łososia

Dodane przez: anemon

Jajka z farszem z łososia

Kremowy śmietankowy serek połączony...

Jajka z warzywnym farszem

Dodane przez: katarzynka455

Jajka z warzywnym farszem

Jajeczka na śniadanie.

image-0n48boc

Dodane przez: monika016

Jajka z farszem szynkowym

Najlepsze przekąski to takie, które...

Tosty z farszem pieczarkowym

Dodane przez: czarrna

Tosty z farszem pieczarkowym

Pomysł na śniadanie

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE