Jajka z chrzanowym kremem

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Krem jest dość wyrazisty, idealny ze szczypiorkiem:) Doskonale smakuje ze świeżym pieczywem.Tego kremu wychodzi z podanej ilości składników dość dużo, więc można go również wykorzystać do wędlin.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 6 sztuk
    - chrzan starty: 100 gramów
    - śmietana 18%: 200 gramów
    - sok z cytryny: 1 łyżeczka
    - sól: 1 szczypta
    - cukier: 1 szczypta
    - musztarda: 1 łyżeczka
    - szczypiorek: 2 łyżki

Jajka z chrzanowym kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondelku rozgrzewamy śmietanę, dodajemy chrzan, mieszamy podgrzewając. Nie doprowadzamy do zagotowania. Całość przekładamy do słoiczka. Tuż przed podaniem doprawiamy sokiem z cytryny, solą, cukrem i ulubionymi przyprawami.
    Podajemy z jajkami, posypane szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy