Szynka z kurczakiem w galarecie

4.5 (163 ocen)

  • 8 godz. 20 min

Zamiast zwykłych miseczek można użyć wydmuszek .

  • 8 godz. 20 min

Składniki:

  • 10 wydmuszek z jajek,400g mięsa drobiowego (ja użyłam filetu z kurczaka),100g szynki konserwowej,włoszczyzna ,marchew kukurydza konserwowa,10 łyżeczek żelatyny na 1l wywaru,sól,pieprz,vegeta.
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Szynka z kurczakiem w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wydmuszki z jajek umyć ,oczyścić i zalać wrzątkiem,odlać wodę i zostawić do wysuszenia.Mięso zalać zimną wodą włożyć włoszczyznę ,marchewkę i gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa ,przyprawić do smaku.Ugotowane mięso wyjąc z wywaru ostudzić .Wywar przecedzić dodać żelatynę i dokładnie wymieszać.Mięso ,szynkę konserwową ,oraz marchewkę pokroić w kostkę .Do osuszonych wydmuszek włożyć mięso,szynkę marchew,kukurydzę wszystko zalać wywarem i odstawić do zastygnięcia.Obieramy tak jak zwykłe jajko.

Porady

DO wydmuszek możemy dodać ugotowane na twardo jajka,natkę pietruszki,groszek konserwowy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować