Jajka warzywne

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kolorowe jajka na Wielkanoc

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - wydmuszki: 10 sztuk
    - papryka czerwona: 1 sztuka
    - mix warzywny słoik: 1 sztuka
    - bulion warzywny: 1 litr
    - natka pietruszki: 1 sztuka
    - Żelatyna: 8 łyżeczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajka warzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wydmuszki po jajkach (uzyskamy je robiąc niewielką dziurkę na górze jajka, jajko wylewamy) zalać wrzątkiem, wyparzyć. Wodę wylać i poczekać, aż skorupki ostygną. Warzywa delikatnie włożyć do skorupek.
  • 2. W tym czasie bulion rozrobić z żelatyną w ilości potrzebnej do przygotowania 1 litra galaretki. Ja na wszelki wypadek dodałam łyżkę więcej.
  • jajka warzywne 3. Zalać bulionem i zostawić do całkowitego zastygnięcia najlepiej na kieliszku. Dziurkę zakleić taśmą. Następnie delikatnie obrać żelatynowe jajka ze skorupek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować